Musikkskoler i Oslo

musikkDet finnes flere alternativer om du bor i Oslo og vil lære deg å synge, spille gitar eller gjøre noe annet innen musikk. Det som tidligere kun var rene musikkskoler er omformet til det som nå blir kalt kulturskoler. Der er det ikke bare musikk det fokuseres på, men også alt fra dans til maling og teater.

Her får du en oversikt og beskrivelse av skolene i Osloområdet, både private og kommunale som du kan melde deg opp på kurs hos.

Oslo musikk- og kulturskole

Dette er kommunens egen skole og er fordelt over 8 kulturstasjoner rundt i Oslo. Det undervises også på enkelte grunnskoler i tillegg. Aktiviteter du finner her er teater, dans, musikk og visuelle kunstfag som inkluderer tegning, videokurs og animasjon.

Innenfor musikk tilbys det kurs som blant annet går på band/studio, sang, orkester, musikkgrupper for små barn og musikkterapi.

Norsk Musikkskole

Norsk Musikkskole har kurs for deg som ønsker å kunne spille gitar, bli bedre å synge, spille piano eller lære deg musikkteori. Skolen ligger sentralt i sentrum ved siden av det juridiske fakultet i Universitetsgata 20. Kursene er lagt opp enten individuelt eller i grupper og legges til rette for deg om du er ny eller viderekommen.

Ønsker du å spille gitar, eller har spilt litt på egenhånd men ønsker å ta det mer seriøst, kan du få et gratis introduksjonskurs. Alle fra 8 år og oppover kan delta.

Kari Sophies Musikkinstitutt

Instituttet har drevet med undervisning av musikk i over 25 år og tilbyr kurs i piano, sang, gitar og fiolin. Pedagogene som jobber på skolen har alle lang erfaring og høyere utdanning. Undervisning kan gis i flere musikktyper som både klassisk, pop, jazz og rock.

Alle som er over 6 år kan komme på kurs og det legges til rette for viderekomne og de som ikke har spilt før.

Bart Musikkproduksjon og Oslo Gitarskole

Med et fokus på elektrisk gitar er dette stedet for deg som enten ønsker å ta gitarspillingen din til et nytt nivå, eller du er nybegynner og ønsker å komme i gang på en skikkelig måte. Skolen spesialiserer seg på blues, rock, pop og jazz. Undervisningen tar hensyn til eleven, og du kan selv være med på å forme hvordan planen blir lagt opp. Timene foregår individuelt, eller du kan ta med en som du spiller sammen med. Ønsker du å lære deg akustisk gitar kan det også ordnes.

Oslo Musikkakademi

Hos Oslo Musikkakademi kan du lære deg å spille gitar, piano og utvikle sangstemmen din. Det tilbys også egne workshops for opera og musikkteater.

På piano kan du velge å ha undervisningen din på et Steinway flygel eller et elektronisk keyboard. Ønsker du sangtimer vil du lære pustekontroll, avspenningsteknikker og selve utvalget av sanger velges i tråd med elevens mål og interesse. På gitar kan du velge å fordype deg i alt fra klassisk, rock, jazz eller andre stilarter du måtte være nysgjerrig på.

Akademiet har vært åpent siden 2000 og har instruktører som har lang erfaring og er høyt utdannet.

Muno – Musikkundervisningen Norge AS

Muno er et selskap som ikke bare tilbyr undervisning i Oslo, men også i flere andre deler av landet. Timene er lagt opp individuelt slik at du som nybegynner kan få best mulig veiledning, eller du er viderekommen og kan få en best mulig tilpasset time.

Etter hvert som du blir komfortabel med instrumentet ditt får du muligheten til samspill med andre elever og det settes opp regelmessige elevkonserter.

Ønsker du å satse på musikk er det et egent talentprogram du kan søke på. Muno samarbeider også med forskjellige musikkprodusenter og studioer som kan hjelpe deg på veien til en karriere som musiker.